MERSİN / TOROSLAR - Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi

Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi

Adres
KORUKENT MAH. 96150 SK. NO 3 C BLOK OTO GALERİCİLER SİTESİ KARŞISI TOROSLAR / MERSİN
Vizyon
Bilim ve teknoloji alanında yapılan bilimsel gelişmeleri özümseyen, kendini sürekli yenileyen, okuyan, analiz ve sentezler yapabilen, araştırmacı gençlerin yetiştiği; kendisine güvenen, çevresi ile iyi iletişim kurabilen, hedefe ulaşmada pratik ve kalıcı çözümler üretebilen, yaratıcı, çağdaş bireyler yetiştiren; yönetici-öğretmen-öğrenci ve velilerimizin işbirliği ile milli değerlerin bilincinde, hoşgörü, sevgi ve saygıyı esas alan , özgür bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli birlik ve bütünlük içinde ülkesini seven, çağdaş, araştırmacı, gelişmiş teknolojiyi kullanabilen, yenilikleri takip eden, değişime açık, üretken , ekip çalışmalarına yatkın, kendine güvenen, sorumluluk duygusu olan, sevgi ve saygı ortamında yarınlara güven ve umutla bakabilen, gençler yetiştirmektedir.
Merkezi VRF sistemi ile yapılmaktadır.
İngilizce, Almanca
Minibüs-Otobüs(18-24-29-20-37 Nolu hatlar)
Servis Bilgisi
Okulumuzun anlaşmalı olduğu Servis araçları ile öğrenci taşıma işlemi gerçekleştirilmektedir.
Yerleşim Yeri
Mersin Şehir Hastanesinin doğusunda yer almaktadır. Oto Galericiler sitesi karşısında yer almaktadır.
İl Merkezine 7,3 Km, İlçe Merkezine 4,5 Km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
2022-2023 eğitim öğretim yılında 9. sınıfa yerel yerleştirme ile 240 öğrenci alınacaktır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Yerel yerleştirme yöntemi ile sınavsız öğrenci alınmaktadır. Herhangi bir taban puan bilgisi yoktur.