MERSİN / TOROSLAR - Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi

Öğrencileimiz dünyaca ünlü oyun yazarı Shakespeare oyunu için prova yaparken.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Kutlu olsun

2.Dönem 1.Sınav Takvimi - GÜNCEL

Şbt

TEKNOFEST yarışma başvuruları başladı. Başvuru aşağıda verilen linkten gerçekleştirebilirsiniz:

Şbt

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda anlat bakalım etkinliği düzenledik. Öğrencilerimizden Divan-ı Lügati’t Türk’ten özenle seçtiğimiz kelimeleri yasaklı sözcükleri kullanmadan anlatmalarını istedik hem eğlendik hem öğrendik.

Ock

Okulumuz Kız Futsal Takımı Mersin Okul  Sporları tarafından düzenlenen yarışmada il üçüncüsü olmuştur. Emeği gecen tüm beden eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Sınav tarihlerimiz:

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönem 2. yazılı sınavlarından, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak gerçekleştirilecektir.

Ara

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Ekm

Adalet Irmak Ertekin, Beyza Uysal, Aylin İrem Tümay isimli öğrencilerimiz Mersin curling tarafından düzenlenen 100.yıl Cumhuriyet kupasında; floor curling branşında birinci oldular! Öğretmenimiz İffet Sarıçam ve öğrencilerini tebrik ederiz.

Ekm

Codeweeek şenliği kapsamında Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe katıldık. 10/C sınıfından İpek Demiryürek, Alper Efe Yeter, Muammer Acar ve 10/E sınıfından Mübaşir Yusuf Akhan öğrencilerimiz okulumuzu "Who Knows" programıyla başarıyla temsil ettiler.

Ock

Okulumuz Öğretmen Ve Öğrencileri Erasmus+ Akreditasyonu Kapsamında Romanya'ya Gittiler