MERSİN / TOROSLAR - Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi

TARİHÇE

Mersin ili Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi'nde yer alan okulumuzun 2020 yılının Temmuz ayında yapımı tamamlanmış ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibari ile 9. Sınıfa kayıtlı 480 öğrenci ve 12 şube ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Korukent Mahallesi'nde yer alan okulumuz donatım malzemeleri ile 24 Derslik ve diğer okul kullanım alanları ile faaliyet göstermektedir. Okulumuzun ısıtma şekli klimadır. Ayrıca, doğalgaz ve kalorifer tesisatına sahiptir. Okul bahçesinde basketbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır. Ayrıca Bodrum katta çok amaçlı kapalı spor alanı mevcuttur.

Okulumuza adı verilen ve "Artist" Sanatçı olarak bilinen Cahit Zarifoğlu, Türk şiirinin en özgün isimlerinden biridir.  "Yedi Güzel Adam", İşaret Çocukları ve Ağaç Okul en bilinen eserleridir.

Yayın: 18.09.2020 - Güncelleme: 18.09.2020 22:11 - Görüntülenme: 766